• Slide

Trioliet Mullos

Een interview met Jeroen Meijerink, manager PR

Hooggespannen verwachtingen zijn uitgekomen

Wij bouwen machines en systemen om koeien te voeren. Koeien zijn net mensen. Als je ze smakelijke en minder smakelijke maar wel noodzakelijke voedingscomponenten geeft, pikken ze de smakelijke eruit en laten ze de rest liggen. Onze mengvoermachines mengen de verschillende componenten zo goed, dat ze niet meer kunnen ‘snaaien’.

In 2005 hebben we de Triotrac op de markt gebracht, een zelfrijdende voermengwagen. Voorzien van John Deere motoren, die NPS Diesel heeft geleverd. Het moment dat je die wagen op de grootste agriculture beurs ter wereld aan het publiek kunt laten zien is groots. Zowel voor die tijd, tijdens de ontwikkeling, als erna hebben we vaak en intensief overleg gehad met NPS Diesel. Onze ervaring was elke keer bijzonder positief.

Hoe we bij NPS Diesel terecht zijn gekomen? We wilden de beste aandrijving hebben en kunnen beschikken over een wereldwijd netwerk, want we zijn niet alleen in Nederland actief, maar ook ver daarbuiten. John Deere biedt een dergelijk netwerk.

Trioliet MullosWe richten ons helemaal op de voertechniek. In Nederland zijn de omstandigheden en voedingscomponenten anders dan in bijvoorbeeld Scandinavië of Siberië. Dat stelt andere eisen aan je machines. Trioliet heeft ruim 200 medewerkers, zo’n 25 zijn er met engineering en verdere ontwikkeling bezig. Dat zegt wel iets, lijkt me.

We zien de toekomst – samen met NPS Diesel – vol vertrouwen tegemoet.