• Slide

Spierings Kranen

Een interview met Leo Spierings, directeur-eigenaar

Het nieuwste van het nieuwste

Als tegenhanger van de normale telescoopkranen hebben wij eind jaren tachtig de zogenoemde vouwkraan ontwikkeld. Een heel ander hijsconcept dan tot dan toe gebruikelijk.

City Boy-17Onlangs hebben we een nieuw type, de City Boy, geïntroduceerd. Heel bijzonder aan deze kraan is dat hij maar één cabine heeft. In die cabine kun je zowel rijden, de kraan bedienen als op 30 meter hoogte de hijswerkzaamheden verrichten.

Onze kraan heeft twee dieselmotoren; de hoofdmotor is voor de aandrijving van het voertuig, de hulpmotor verzorgt de aandrijving van de kraan. Toen we in 2006 met de hoofdmotor omschakelden naar de Euro 4 en 5 motoren, moesten we qua bovenkraan ook aan de nieuwe wetgeving voldoen. John Deere was op dat moment de enige partij die de juiste motoren kon leveren, anderen waren nog niet zo ver.

Spierings Kranen_opening NPSOp de dag dat het nieuwe pand van NPS Diesel in Ravenstein officieel geopend werd, vonden we het heel leuk om een van onze kranen ‘uit te lenen’ en op de parkeerplaats neer te zetten. Zo kon NPS Diesel laten zien in welke producten onder andere de John Deere motoren worden toegepast. En ja, tegelijkertijd laat je met zo’n actie zien dat de klant-leverancierrelatie je ook iets waard is…

Wat voor ons de belangrijkste factor in de relatie met NPS Diesel is? Het gaat erom dat je met de juiste mensen in contact bent. Dat zit helemaal goed, er wordt heel open gecommuniceerd!