• Slide

Gebroeders de Jong Scheepsmotoren

Een interview met Willem de Jong, directeur/eigenaar

Bewuste keuze voor topkwaliteit

Gebr. De JongDit bedrijf zit inmiddels in ons bloed. Mijn opa is in de jaren ’30 van de vorige eeuw met motoren voor bootjes begonnen. Mijn vader en oom zijn met die motoren verder gegaan en nu trekken mijn neef en ik de kar.

Sinds 2000 kopen we voor de wat grotere boten John Deere motoren bij NPS Diesel. Mijn vader heeft destijds gewoon de telefoon gepakt en NPS Diesel gebeld. Een afspraak was zo gemaakt. Toen is de basis voor onze relatie gelegd.

De lijnen zijn nog steeds heel kort. Dat merk je ook bij de technische ondersteuning. Die loopt perfect en daar hechten we veel waarde aan. Er wordt geluisterd, ‘meegekeken’ en advies gegeven, waardoor een probleem al gauw is opgelost. Je staat niet alleen. Je vormt samen een team, zo voelt het.

Ik zeg altijd: Een Mercedes rijdt, een Volkwagen ook… Voor een Mercedes betaal je meer, maar daar mag je dan ook meer van verwachten. Zeker op het gebied van service. Die extra’s krijg je dan ook. Hetzelfde geldt voor John Deere motoren en NPS Diesel.

In het voorjaar is de vraag naar onderdelen groter. We hebben hier wel een magazijn met onderdelen, maar moeten dan bijna dagelijks aankloppen bij NPS Diesel. Je krijgt dan altijd direct antwoord. Kijk, dat bedoel ik nou!