• Slide

Dolderman

Een interview met Jacco Wagenaar, bedrijfsleider vestiging Zwijndrecht

We vullen elkaar op een mooie manier aan

Er varen heel wat schepen over de Europese rivieren en kanalen met een John Deere motor aan boord, geleverd door ons bedrijf. Dolderman is namelijk al ruim twintig jaar dealer van dit Amerikaanse merk voor de Nederlandse beroepsvaart.

Scheepseigenaren kunnen niet alleen bij ons terecht voor een nieuwe motor, maar natuurlijk ook voor storingen, 24/7. Voor dat laatste hebben we veel onderdelen, maar ook motoren op voorraad. Onze mensen zijn door NPS Diesel getraind. Dit geldt voor onze servicemonteurs en voor de medewerkers van onze afdeling onderdelen.

DoldermanDe binnenvaart maakt een moeilijke tijd door, er is overcapaciteit waardoor de vrachtprijzen te laag zijn. Dat heeft natuurlijk ook effect op onze business. Net als NPS Diesel zoeken we naar nieuwe markten en innovaties.

De samenwerking met NPS Diesel is al in 1991 begonnen. Op dit moment hebben wij in totaal een kleine 4000 John Deere motoren – generatormotoren, voortstuwingsmotoren, boegschroefmotoren en pompaandrijvingen – verkocht die allemaal bij NPS Diesel zijn ingekocht. Beter kan onze relatie niet worden getypeerd! Wij hopen de relatie met NPS Diesel nog jaren te kunnen voortzetten en waar mogelijk zelfs te verdiepen.