• Slide

De Wit Aggregaten

Interview met Jaap de Wit, directeur-eigenaar (samen met broers Kees en Leo)

Je weet wat je aan elkaar hebt

Custom built aggregaten voor promotietrailers en mobiele medische units, dat is onze specialiteit. De aggregaten staan op de kop van de oplegger en moeten bepaalde afmetingen hebben. We bouwen ze precies op maat. Daarnaast verhuren we ook veel aggregaten. Vooral in containers. Daardoor zijn ze minder diefstalgevoelig. Nog een voordeel: de container werkt meteen ook als geluiddempende omkasting.

In feite heeft mijn opa de basis gelegd voor ons bedrijf. Na de Tweede Wereldoorlog begon hij met een dumphandel in onder andere gebruikte aggregaten van het Amerikaanse leger. Daar zaten ‘uiteraard’ John Deere motoren in. Begin jaren zeventig besloot mijn vader om zelfstandig verder te gaan. Eerst reviseerde hij de tweedehandse aggregaten, later is hij in nieuwe aggregaten gaan handelen en zijn eigen sets gaan bouwen.

De Wit_container 1Bij NPS Diesel nemen we de hele range motoren af voor onze aggregaten. Al zo’n 25 jaar. De contacten met het bedrijf ervaren we als heel plezierig. Men is accuraat, je krijgt goede informatie, als er wat is word je vlot geholpen… Bij andere motorenleveranciers maak je dat wel anders mee.

Wat er wat ons betreft echt uit springt, is dat je bij NPS Diesel altijd met dezelfde mensen te maken hebt. Daardoor weet je wat je aan elkaar hebt. We kennen elkaar al heel lang en het klikt gewoon.