• Slide

Historie

De geschiedenis van NPS Diesel gaat terug tot 1990, toen John Deere zijn divisie Power Systems opstartte. Vanaf het allereerste begin heeft NPS Diesel (destijds een divisie binnen de organisatie van Louis Nagel) John Deere motoren in de Benelux gedistribueerd.

In 2007 heeft het bedrijf het distributeurschap voor Europa van Kilo-Pak generatoren voor luxe jachten verworven. In hetzelfde jaar werd de distributie van zowel de John Deere motoren als de Kilo-Pak generatoren gereorganiseerd en werd er een gespecialiseerd, afzonderlijk team van experts gevormd. NPS Diesel (toen genaamd Nagel Power Systems) werd opgericht.

In 2009 werd een nieuwe stap gezet: ook Frankrijk werd aan het gebied van NPS Diesel toegevoegd. De langdurige relatie heeft geleid tot een hechte band tussen NPS Diesel en de John Deere organisatie.

Vanaf 2014 dragen onze marine generatoren voor superjachten de naam Zenoro. Ontworpen en gebouwd door onze eigen mensen. Of het nu gaat om nieuwbouw, refit of onderhoud. Ondersteuning vindt plaats vanuit onze locatie in Nederland en Antibes en ons wereldwijd netwerk van distributeurs en service dealers.

In 2014 heeft NPS Diesel het importeurschap verworven van Nanni scheepsdieselmotoren voor de Benelux. Met de producten van Nanni bieden wij een prachtige aanvulling op het huidige assortiment van onze John Deere motoren en Zenoro generatorsets.

Vanaf 2015 vertegenwoordigen wij op de industriële (OEM) markt DAF PACCAR motoren.

 

Sinds 2011 maakt NPS Diesel deel uit van Lumipol Power & Controls. Deze organisatie richt zich op oplossingen op het gebied van powertrains in uiteenlopende toepassingen en de elektronische besturingen die hiermee samenhangen. Denk hierbij aan non-road, marine en hybride toepassingen.