• Slide

Uw motoren onder controle met ons nieuwe motorbedieningssysteem

Ons nieuwe motorbedieningssysteem onderscheidt zich in kwaliteit, uitstraling, nauwkeurigheid en daarmee in het bedieningsgemak van uw schip. Ons systeem kan worden toegepast voor enkele en dubbel motoren installaties, mechanisch en elektronisch aangestuurde motoren en keerkoppelingen. Het systeem kent zeer mooie en unieke eigenschappen!

Eenvoudig in gebruik

Het systeem is zelf te installeren en onderscheidt zich doordat het in de basisconfiguratie is toe te passen op vrijwel alle typen scheepsmotoren. Dit maakt het een uniek en universeel toepasbaar systeem en biedt u niets dan gemak.

Contactloze hoekmeter

Uniek is dat er in de bedieningshendel geen gebruik gemaakt wordt van potmeters die het commando voor- of achteruit of toerentalverstelling moeten geven. Dit in tegenstelling tot alle andere systemen die op de markt zijn. Potmeters zijn eigenlijk niets anders dan mechanische elektronische weerstanden die zeer gevoelig zijn voor vocht en slijtage. De hendel bevat een elektronische contactloze hoekmeter, een uniek instrument. Contactloos betekent geen slijtage!

Betrouwbaar

Om de betrouwbaarheid van de motorbediening extra te vergroten is er een dubbele voeding. Door bijvoorbeeld uw startaccu’s en uw netaccu’s als voeding te gebruiken ontstaat er een systeem waarbij onmerkbaar wordt omgeschakeld indien één van de stroombronnen faalt.

Rijke uitstraling

Uw systeem mag niet onderdoen voor de rest van uw schip. Daarom is er gekozen voor alleen de meest hoogwaardige materialen die niet lijden onder weersinvloeden en een rijke uitstraling hebben.

Systeem uitbreiding

Het systeem is makkelijk uit te breiden, ook achteraf, met onze remote controller waarmee op afstand de hoofdmotor(en) en boeg- en hekschroef kunnen worden bediend. Als extra mogelijkheid kan er een joystick (EZY-Dock ) op het systeem worden aangesloten. Met behulp van EZY-Dock kunt u uw schip laten varen in de richting waarin u de joystick beweegt en indien gewenst, haar zelfs om haar as laten draaien.

Meer informatie treft u aan in onderstaande specsheet.

Specsheet Motorbediening