• Slide

Hybrid oplossingen

The future of conscious comfortable power & propulsion starts today!

Hybride oplossing voor meer efficiëntie

Motoren kunnen vaak structureel een teveel aan vermogen leveren. Toepassingen in de zeevaart moeten immers op elk moment gereed zijn om maximale kracht te kunnen leveren. In de praktijk betekent dit echter dat de motoren laag belast worden, wat resulteert in lage uitlaattemperaturen en een hoger brandstofverbruik.  

In dit soort toepassingen is een hybride powertrain de ideale oplossing. Door de aandrijving deels of geheel elektrisch te maken, zijn de motoren optimaal belast en zullen ze niet meer een surplus aan ongebruikt vermogen overhouden. Dit resulteert in een lager brandstofgebruik en biedt ook de mogelijkheid om nabehandelingssystemen te installeren.

Stil, maar krachtig: de batterij

Door een batterij aan de hybride powertrain toe voegen, ontstaat er de mogelijkheid om het totale vermogen van de motoren te verkleinen. De batterij vervangt dan het missende vermogen op de momenten dat maximaal vermogen gewenst is. Daarnaast kan het vermogen van de batterij ook worden aangesproken op andere momenten, zodat er stil en zonder uitstoot gevaren kan worden. De batterij is hierbij dan de enige bron van vermogen. 

 

Het succes van een hybride oplossing schuilt in de details. Alleen de best geoptimaliseerde en ontworpen hybride oplossingen kunnen ook daadwerkelijk de vooropgestelde doelen bereiken. Een optimaal design is dan ook cruciaal voor succes.

De kennis achter hybride powertrains

De kern van elke powertrain is een dieselmotor. Diepgaande kennis van de motor en de bijbehorende technogische ontwikkelingen zijn daarom cruciaal voor de ontwikkeling van een sterke en betrouwbare hybride vermogensbron. Bij NPS Diesel kennen we elk detail van dieselmotoren en begrijpen we hoe deze details een hybride oplossing kunnen beïnvloeden. Samen met onze leveranciers en partners werken we dan ook graag aan de perfecte setup voor uw schone en betrouwbare hybride oplossing. 

Meer weten?

Bel ons op +31(0) 486 201 600 of stuur een mail naar info@npsdiesel.com