• Slide

    CLEAN AIR
    AND FUEL
    EFFICIENCY


Emissie technologie

Schone lucht, brandstofzuinigheid en motorprestaties

Het verminderen van emissies vereist een integrale aanpak met milieuvriendelijke technologieën die zich bewezen hebben, brandstofefficiency en een scherp inzicht in de eisen waaraan non-road toepassingen moeten voldoen.

John Deere werkt al aan het verminderen van emissies door motoren sinds 1967, in nauwe samenwerking met partners in de bedrijfstak zoals de Associatie van Motorenfabrikanten (EMA), de Europese Associatie van Fabrikanten van Verbrandingsmotoren (EUROMOT) en wereldwijde reguleringsbureaus. Er is veel bereikt door het gebruik van luchtkoeling, hoge inspuitdrukken, een efficiëntere verbranding en verbeterde afdichtingen (seals).

Generaties motoren
In 1996 heeft John Deere een nieuw soort motoren, genaamd PowerTech™, op de markt gebracht om te voldoen aan Tier 1/Stage I regelgeving op het gebied van emissies. Dit niet voor de weg bedoelde motorenplatform werd geconstrueerd om te voldoen aan Tier 2/Stage II regelgeving op het gebied van emissies in 2001, Tier 3/Stage IIIA in 2006 en Tier 4 Interim/Stage IIIB in 2011. John Deere gebruikt dit platform ook nu voor de oplossingen voor Tier4/StageIV.

Met de Tier 4/Stage IV technieken en platforms wordt ook aan de komende Tier 5/Stage V voldaan.

Voor gebruik op de binnenwateren voldoen de scheepsmotoren aan de normen van de Europese Richtlijn betreffende Vaartuigen op Binnenwateren (2004/26/EC), die ook door de CCNR is erkend voor het varen op de Rijn.
Onze scheepsmotoren voor gebruik op zee voldoen aan Marpol Annex VI en deze kunnen worden geleverd met EIAPP certificaat en technisch dossier.

Brochure Emissions Technology John Deere

Stage V staat voor de deur. Wat betekent dat voor u?

In 2016 wordt waarschijnlijk in Europa besloten tot invoering van een nieuwe stap in de emissiewetgeving: Stage V. Op hoofdlijnen hebben wij onze klanten al geïnformeerd over de inhoud en gevolgen van deze stap. Klik op onderstaande downloads voor meer informatie.

Informatie Stage V emissiewetgeving

Stage V emissiewetgeving overzicht